Sunday, March 4, 2012

Omamoodi šokolaadikook mustsõstramoosiga (:

Juba hommikust peale oli tunne ,et täna peab midagi magusat valmistama :)
No juhhu , täna paistis päike ja ma sain midagi tehtud ka. Tegelikult pidi see tort  olema hoopis teistsugune , aga mina olen ka omamoodi ja seetõttu tuli tort ka omamoodi :)

Taigen:


100g võid
 175g suhkrut
  3 muna
 200g jahu
150g hapukoort
 40g kvaliteetset kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat

Vahele :
u. 300 g mustsõstra moosi
 150 grammi hapukoort .
  2 tl suhkurt

Peale :
150 g hapukoort
100 g tumedat šokolaadi


Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval aeglaselt vahustamist jätkates munad. Uus muna lisa siis, kui eelmine on võikreemi täielikult segunenud. Lisa kordamööda ka omavahel segatud kuivained ja hapukoor ning sega rahulikult ühtlaseks taignaks. (http://elisenurk.blogspot.com/2011/02/sokolaadikook-see-klassikaline.html  sealt on võetud taigna retsept)

Taigen tuleks jagada kolmeks ja  igat osa umbes 8 -10 min ahjus  kõpsetada 180 kraadi juures 28 cm vormis ,. ahjust välja võttes lasta natuke seista ja teha  see väikesteks tükkideks ja suruda lahti tehtava koogivormi põhja , peale määrida mustsõstra moosi ( soovitavalt haput )  teine ka ahjust välja võtta natuke lasta seista ning samuti väikesteks tükkideks teha ja suruda tükid moosiga kihi peale , ning teise ja kolmanda kihi vahele lisada hapukoort 2 tl suhkruga , kolmas  teha tükkideks ja suruda hapukoorega kihi peale ning kõige peale valada hapukoor (ILMA SUHKRUTA) ja määrida laiali ning hapukoore peale panna šokolaad ja hambaorgig endale meelepärane muster peale teha .
Lase koogil umbes 2-3 h külmkapis maitsestuda :).

No comments:

Post a Comment