Wednesday, January 2, 2013

pärmitaignast õunakook purukattega



 Pärmitaigen : 

25 g pärmi
2 sp õli
2,5 dl vett
6 dl jahu
3 spl suhkrut
0,5 tl soola

Purukate :

200 g jahu
200 g suhkurt
100 g võid

Vahele :

3 õuna
 kaneeli
fariinsuhkurt


Taigna valmistamine :


    Lahusta pärm käesoojas vees , sega juurde suhkur, sool ja jahu. . Lase kinnikaetult soojas kohas kerkida 2 kordseks ja rulli seejärel umbes vajaliku suurusega ristkülikuks, keera ümber taignarulli, tõsta plaadi kohale ning siis lase samaaegselt allapoole vajuda ning uuesti lahti rulluda.
    Pane peale kooritud õuna viilakad ,kaneel ja fariinsuhkur .
    Purukatte jaoks sega kokku jahu ja suhkur ning lisa margariin (soovitavalt kõva).
    Puista õunte peale puru ning lase 15 min kerkida.
    Pane 225 kraadisesse ahju 15 min.

      No comments:

      Post a Comment